Atos

SRQ119860 - Functioneel Beheerder Sharepoint

Work location:
Delft
Starting date:
03.09.2018
Ending date:
31.12.2018
Hours per week:
24

Functioneel applicatie beheerder SharePoint 2/3 dagen 

De afdeling Research Services coördineert de input en output van wetenschappelijke literatuur en onderzoeksdata, en stelt zich ten doel om het totale proces van het wetenschappelijk onderzoek optimaal te ondersteunen. De afdeling kent de productgroepen: Research Support, Research Data Services en Document Management & Archive.

De productgroep Document Management & Archive ondersteunt het wetenschappelijk proces door enerzijds de bestuurlijke context, en anderzijds de dagelijkse praktijk van het wetenschappelijk onderzoek - in al haar geledingen - volgens de regels van de archiefwet- en regelgeving vast te leggen, te archiveren en toegankelijk te maken. Dit betreft besluitvormingsprocessen, financiering, personele aangelegenheden, juridische zaken en alle aspecten die thuishoren bij goed beheer van de primaire universitaire processen. Daardoor valt ook het documentbeheer en de archivering van onderwijs en kennisvalorisatie onder de verantwoordelijkheid van deze productgroep. Het spreekt vanzelf dat dit allemaal in toenemende mate digitaal gebeurt. 

Functiebeschrijving 
Een deel van het archiveren van de primaire processen gebeurt 'on the fly' in SharePoint. Als functioneel beheerder van het SharePoint platform ben je verantwoordelijk voor het beheer en de inrichting van enkele honderden site collecties, waarin (project)teams en afdelingen samenwerken en het DMS waarin door enkele afdelingen zaakgericht wordt gewerkt en voor vele organisatieonderdelen de postafhandeling plaats vindt. Daarnaast werk je samen met jouw directe collega’s en de collega’s bij ICT aan de instandhouding, vernieuwing en uitbreiding van de functionaliteiten. Met jouw kennis van het SharePoint platform zorg je voor een optimale en continue ondersteuning bij het dagelijks gebruik.

Daarnaast ben je de belangrijkste contactpersoon en sparringpartner voor key-users en weet je hun wensen te vertalen naar concrete SharePoint-oplossingen. Om oplossingen te realiseren maak je gebruik van de out-of-the-box functionaliteiten en SharePoint Designer voor het ontwikkelen van workflows, en InfoPath voor het creëren van formulieren. Je ondersteunt gebruikers bij vragen en problemen. Daarnaast schrijf, maak en onderhoud je gebruikershandleidingen en werkinstructies, en zorg je voor het opleiden, instrueren en adviseren van gebruikers. Verder stel je wijzigingsvoorstellen op; test en accepteer je nieuwe versies namens gebruikers; implementeer je wijzigingen en neem je deel aan SharePoint projecten. 

Functie eisen 
We zoeken een collega die zichzelf herkent in het onderstaande profiel:

- Minimaal 3 jaar ervaring als Functioneel Beheerder van een SharePoint 2013/2016 omgeving.
- Ervaring met 3rd party tools voor SharePoint zoals OnePlaceMail en de AvePoint productivity suite.
- Ervaring met SharePoint upgrade trajecten.
- Ervaring met transities, opzetten en inrichten van processen.
- Aantoonbare ervaring met het opstellen van beheers- en gebruikersdocumentatie.
- Minimaal HBO werk- en denkniveau.
- Goede communicatieve en adviesvaardigheden.
- Ervaring met het geven van trainingen voor eindgebruikers is een pre.
- Werkervaring bij een overheidsorganisatie, liefst onderwijsinstelling is een pre.
- Goed analytisch vermogen, mondelinge communicatie, accuratesse, en grote klantbetrokkenheid.
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Kennis van Prince2, BiSL en ITIL XML is een pre.
Ervaring met SharePoint designer en infopath.

< Go back to the overview of all orders