Atos

SRQ121828 - sr Business analist 335372

Work location:
Amsterdam
Starting date:
26.11.2018
Ending date:
25.11.2019
Hours per week:
36

Aanleveren NL CV, inclusief motivatie (geef aan waarom juist jij de geschikte kandidaat bent voor de functie, naast technische vaardigheden ook ingaan op de soft skills).
Graag horen we ook je vakantieplannen en beschikbaarheid.
 
Als je reageert dan zijn de volgende zaken vereist om jou aan te kunnen bieden:
- Ingevuld vragen/ eisen formulier; op te vragen bij resource mngr; dit maakt ook direct inzichtelijk of je kunt voldoen aan de eisen die aan de rol worden gesteld.
- Geboortedatum:
- Hoogst genoten opleiding.


 
Context
In verband met een tijdelijk capaciteitstekort zoekt DNB tijdelijke versterking van een Senior Business Analist. Deze opdracht wordt aanbesteed door gebruikmaking van het DAS ICT inhuur van DNB, overeenkomstig de Aanbestedingswet.
Senior all-round business analist die zich als een vis in het water voelt in een technisch complexe omgeving met veel verschillende stakeholders. Haalt energie en voldoening uit vinden van oplossingen en het mede mogelijk maken van gebruikers wensen, is gepassioneerd over zijn/haar vakgebied.
 
Opdrachtomschrijving
Denkt mee over oplossingen en zorgt voor de verbinding tussen de eisen en wensen vanuit de business (macro statistiek), automatisering en methodologie. Heeft “poten in de modder” maar kan ook op managementniveau meepraten.
De business analist is deel van een “requirements team” dat business epics, in overleg met betrokken partijen, vertaalt naar features en user stories, die door verschillende development teams worden ontwikkeld.
Heeft ervaring in het werken met Agile/Scrum teams evenals de rol van scrum master; houdt refinement sessies met development teams. Kent de dynamiek tussen de analist en de ontwikkelteams. Weet de user stories op het ‘juiste’ niveau te brengen. Heeft ervaring met het ‘slicen’ van epic’s en stories. Kan complexe materie in kleine functionele brokken uitwerken en dit helder toelichten in refinement sessies. Wordt zowel door de ontwikkelteams als de business gezien als expert.
Het gaat hier nadrukkelijk om een senior functie; alleen ervaring met functioneel ontwerp of informatie analyse is onvoldoende om deze vacature te vervullen.
 
Belangrijkste werkzaamheden

 • Informatieanalyse en ontwerp.
 • Sparringspartner voor de product owner en development team.
 • Overleg met leveranciers/ontwikkelaars (met name CBS) van te koppelen systemen over de interfaces.

 
Voor onderstaande eisen, wensen, competenties en beschikbaarheid: vul in de vragenlijst die is bijgevoegd in deze aanvraag:
 
Eisen
De kandidaat beschikt over een academisch/hbo/ werk- en denkniveau.
De kandidaat beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
De kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de gevraagde functie.
De kandidaat beschikt over:

 • Minimaal 1 jaar aantoonbare relevante werkervaring als scrummaster in complexe ontwikkelomgeving
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring met functie- en datamodellering
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare relevante werkervaring met complexe statistische informatiesystemen

 
Wensen
De kandidaat beschikt over aantoonbare relevante werkervaring met functie- en datamodellering volgens Agile werkwijze (thema-epics-feature-user story)
De kandidaat beschikt over aantoonbare relevante werkervaring met SAS
De kandidaat beschikt over aantoonbare relevante werkervaring met ontwikkeling en beheer van BI en Datawarehouse toepassingen
                                                                      
Competenties
De kandidaat beschikt over de volgende competenties:

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Is analytisch
 • Kan faciliteren
 • Heeft overtuigingskracht
 • Toont initiatief
 • Heeft organisatiesensitiviteit

 
Let op: Eisen m.b.t. beschikbaarheid: zie de vragenlijst; nogmaals, vul deze in door kandidaat en mail deze of load hem up in  de portal.
 

< Go back to the overview of all orders