Atos

SRQ122359 - Business Process Management Consultant (337847)

Work location:
Apeldoorn
Starting date:
03.12.2018
Ending date:
31.12.2018
Hours per week:
36

Het realiseren van BPM-oplossingen voor diverse opdrachtgevers binnen de Belastingdienst. Het werk bestaat uit businessprocesmodellering alsmede de realisatie van deze processen in IBM BPM.
Hiervoor wordt je te werk gesteld binnen het CoE Workflow waarbij je in een Scrum team gaat werken met als doel tijdig en volgens de afgesproken kwaliteit te leveren.

Het bouwblok BPM wordt gezien als middel om strategische doelstellingen op de middellange termijn te realiseren door de time to market te verkorten en meer wendbare oplossingen te bouwen ten opzichte van de maatwerk oplossingen


Binnen het CoE Workflow zijn een aantal teams operationeel die zich bezighouden met de ondersteuning van het work- flow-proces van de Belastingdienst medewerkers. Ongeveer 3000 Belastingdienst medewerkers maken gebruik van een toepassing uit deze COE. Zij hebben inmiddels 2.1 miljoen taken verwerkt met BPM-ondersteuning en dit aantal is nog steeds groeiend. BPM is bedoeld als continu werk ter verbetering van de resultaten.

De CoE richt zich op:
- het verzamelen van werk voor de medewerker zoals brieven, signaleringen, toetsopdrachten, fraudezaken etc. - de routering naar de juiste teams van dit werk.
- gevolgd door een gewenste en gestructureerde manier van afhandeling.

De CoE zorgt voor een adequate wijze van rapportages. Daardoor zijn diverse stuurmogelijkheden voor managers voor handen. Zij sturen voornamelijk op effectiviteit en efficiëntie.

De toepassingen worden gemaakt en beheerd met IBM BPM tooling. Deze tool geeft maximale mogelijkheden om op een agile-manier samen met de toekomstige gebruikers te ontwikkelen, waarmee de snelheid van leveren van deze toepassingen optimaal is. Voorts ondersteunt de tool innovatie, flexibiliteit en integratie met andere beschikbare ondersteunende technologie, waardoor een samenspel ontstaat met de andere onderdelen binnen en buiten IV-accent.

eisen:
- Aantoonbare werkervaring met Business Process Management (BPM) en BPM-tooling.
- Agile ontwikkelmethodieken (Scrum / IBM BPM Playback Methodology)
- BPMN 2.0

Wensen:
- Sterk analytisch denkvermogen.
- Beschikt over organisatiesensitiviteit / stakeholder management skills.
- Sterke communicatieve vaardigheden (in Nederlands en Engels).
- Modelleringstechnieken (UML).
- Ervaring met IBM Operational Decision Manager is een pré.
- Ervaring met IBM Business Process Manager is een pré.

< Go back to the overview of all orders