Atos

SRQ123024 - Informatie Analist met als rol Content & Implementatiemanager

Work location:
Amsterdam
Starting date:
02.01.2019
Ending date:
30.06.2019
Hours per week:
40

MOTIVATIE toevoegen aan cv!!!

Opdrachtomschijving
Onze V-schijf en huidige SharePoint-omgeving staan vol met dubbele of verouderde bestanden, zoals: brieven, rapporten, projectplannen, projectinformatie, handleidingen en nog veel meer. In sommige gevallen zelfs met privacy gevoelige informatie. Ook ontbreekt vaak een overzichtelijk mappen structuur. Doen we niets, dan neemt onze data-vervuiling toe. Schonen is noodzakelijk om informatie terug te kunnen vinden én om straks de overstap naar werkplek 2.0 of Digitale Werkplek Samenwerken te kunnen maken. Dat doen we in vier stappen.
1) Schonen
Alle informatie op de fileshare (V:) en SharePoint gaan we kritisch bekijken. Wat we niet meer gebruiken, archiveren of vernietigen we. Wat we nodig hebben delen we opnieuw in en zetten we straks over naar nieuwe omgevingen. Elk organisatieonderdeel is zelf verantwoordelijkheid voor het schonen van de schijven. Het project biedt ondersteuning.
2) Structureren
Schonen wordt nog gemakkelijker als de nieuwe mappenstructuur bekend is. Samen stemmen we af hoe de nieuwe mappenstructuur eruit komt zien. Een structuur dat het beste past bij het organisatieonderdeel en in lijn is met werkplek 2.0 of Digitale Werkplek Samenwerken. Ook werkafspraken zijn belangrijk. Hiermee zorgen we ervoor dat onze informatie op orde blijft. Het project zorgt ervoor dat er spelregels komen waar iedereen mee uit de voeten kan.
3) Migreren
Eenmaal geschoond en gestructureerd, is het tijd om de informatie over te zetten naar de locatie waar het thuis hoort. Voordat de informatie wordt overgezet, wordt eerst de migratiestrategie besproken met de organisatieonderdelen. Hierin staat beschreven welke type informatie waar naartoe moet. Daarna kan de informatie worden overgezet.
4) Beheren
Eenmaal de overgestapt gemaakt dan is het organisatieonderdeel zelf verantwoordelijk voor het op orde houden van de informatie.
 
Content- & implementatiemanager zorgt:
 dat de communicatiefunctie van Informatie op Orde tot zijn recht komt in de mogelijkheden van de door UWV beschikbaar gestelde communicatiemiddelen.
 de informatie op een juiste manier beschikbaar wordt gesteld op de Digitale Werkplek.
 voor invullen en onderhouden van het coördinatorenoverleg.
 Voor implementatie en communicatie ondersteuning richting de bedeijfsonderdelen (coordinatoren) ten tijde van de datamigratie en inrichting van beheer.
 voor professionalisering van de inrichting van de informatievoorzieningen binnen UWV voor ongestructureerde content.
 voor het goed werken van de samenwerk-omgeving.
 voor het onderhouden van de richtlijnen rondom de nieuwe basisstructuur voor ongestructureerde informatie (groepsdata) binnen de fileshare oplossing van Werkplek 2.0.
 voor uitdragen van de principes van Informatie op Orde naar de UWV medewerkers.
 voor het overbrengen van de resultaten uit de data analyses naar de coördinatoren.
Functieprofiel
 voor het maken van een vertaling van de resultaten uit de data analyse naar de ontworpen basisstructuur voor ongestructureerde informatie (groepsdata).
 voor de ontwikkeling van de trainingsmaterialen en het overdragen van de kennis die nodig is voor de migratie.
 Voor een nauwe samenwerking en onderhoud de banden met de technische data analisten.
 
Aanvullende functie-eisen:
 Minimaal 2 jaar ervaring als informatieanalist bij voorkeur in verschillende projecten en/of omgeving in vergelijkbare organisaties als het UWV in de afgelopen 3 jaar.
 Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met SharePoint 2013 in de afgelopen 3 jaar.
 Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in trajecten rondom werkplekmigraties (bij voorkeur werkplek 2.0 en werkplekbeheer tool: BART van KPN)
 Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in het trainen en begeleiden van eindgebruikers bij het overgaan naar nieuwe werkomgeving (bij voorkeur werkplek 2.0)
 Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in trajecten rondom office 2010 en office 2016 integratie trajecten voor eindgebruikers.
 Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met content management in de afgelopen 2 jaar.
 Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met document managementsysteem in SharePoint 2013 in de afgelopen 3 jaar.
 Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaringcertificering in Prince2 en itil (minimaal foundation) en LeanIT (minimaal Yellow Belt).
 
Opleiding/kennis
 Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 Bekend met administratieve organisatie en bedrijfsfuncties.
 Kunnen toepassen van methoden en technieken voor het modelleren van de bedrijfsarchitectuur, bedrijfsprocessen, ict architectuur en ict processen. De IA is in staat om de koppeling te leggen met en de vertaling naar de functionele en gegevensmodellen.
 Kunnen toepassen van tools en technieken (geautomatiseerde of handmatige) die gebruikt kunnen worden om de structuur, de verbanden en het gebruik van informatie binnen de organisatie vast te leggen en te begrijpen (simulatietool).
 Kunnen toepassen van Applicatie ontwikkel- methoden, technieken en standaards.
 Kunnen toepassen van gangbare gegevensmodellering en ontwerptools.
 Kunnen toepassen van methoden en technieken gericht op planning en control in projecten.
 Kunnen toepassen van fact finding technieken (bijv. statistische analysemethoden).
 Kennis van het ICT vakgebied, in het bijzonder op aan de functie gerelateerde aspecten.
 
Ervaring
 Minimaal 2 jaar ervaring als informatieanalist bij voorkeur in verschillende projecten en/of omgeving.
 Ervaring met grootschalige implementatietrajecten.

< Go back to the overview of all orders