Atos

SRQ123598 - Expert Cloud werkplek (344591 -A457)

Work location:
's-Gravenhage
Starting date:
02.01.2019
Ending date:
30.04.2019
Hours per week:
36

Opdracht-/functiebeschrijving
De gezochte Junior ICT Expert maakt deel uit van het Cloud Werkplek team dat aan o.a EZ, RVO, NVWA en AT een nieuwe ICT-werkplek levert. Aan de Junior ICT Expert wordt gevraagd om met het projectteam en klantteam alle specials/ exotische werkplekken werkend op te leveren aan eindgebruikers en overdragen aan de beheerorganisatie. Kennis van Windows 10 in combinatie met diverse speciale software en Office 365 en kennis van online werkplekken (Citrix) is hierbij een vereiste. Het is belangrijk dat eindgebruikers na hun migratie normaal kunnen werken, hier ga jij met een team van ICT-ers voor zorg dragen.
 
Jij fungeert als aanspreekpunt voor de gebruikers en bent verantwoordelijk voor het beantwoorden van alle gebruikersvragen en oplossen van problemen die ontstaan n.a.v. de migraties van de werkplekken. Je bent aanwezig op de werkvloer om na de migratie de eerste en meest voorkomende vragen en incidenten van gebruikers op te lossen of door te verwijzen naar de helpdesk of mede zelf te fungeren als 2e lijns support, waarbij je bijv. laptops in moet kunnen spoelen.
Gebruikers weten jou te vinden voor bijvoorbeeld Microsoft- of netwerk issues: Je hebt een goede kennis van Office 365 en je weet o.a. hoe je kunt agenda's opnieuw synchroniseren en accounts unlocken. De nazorg wordt door jullie zorgvuldig bewaakt en opgevolgd zodat de gebruikers van de nieuwe werkplekken weinig problemen zullen ondervinden.
 
Achtergrond
Dictu heeft een op cloud technologie gebaseerde werkplekfunctionaliteit ontwikkeld ter vervanging van de huidige werkplek. De basis werkplek is eind 2017 opgeleverd. Het programma zit nu in de implementatie fase van de 3e van de 5 te migreren diensten.
Tevens zal je met team van ICT-Experts ook alle openstaande issues beoordelen en oplossen, en waar nodig deze met de beheerorganisatie te bespreken en door te voeren.
Elke klant is anders, met andere applicaties, andere randappartuur, andere locaties. De cloud werkplek moet per klant / dienst worden geimplementeerd, waarbij een floorwalker nodig is die zowel een team van floorwalkers kan aansturen, als extra technische vaardigheden heeft om bijv. laptops in te spoelen
 
Eisen (knock-out criteria)

 • MBO + werk- en denkniveau – 1 jaar
 • Ondersteuning (face to face) van eindgebruikers bij implementatie nieuwe werkplekken – 1 jaar
 • Ervaring binnen grote organisaties op een ICT ondersteunende afdeling – 1 jaar
 • Office 365, TOP-desk, Windows Deployment en Active Directory ervaring – 1 jaar
 • Aansturen helpdeskmedewerkers of floorwalkers – 3 jaar
 • Ervaring bij overheidinstellingen zoals EZ – 1 jaar
 • In bezit van een auto, mobiele telefoon en laptop. Bereid zijn om te reizen en eigen hardware te gebruiken.
 • Bereid om 's ochtends om 7 uur op locatie te starten (zie opm. Bij locatie)
 • Informatiemanagement – ITIL V3 Gecertificeerd

Wensen

 • Communicatief vaardig, inlevingsvermogen bij de gebruiker, maar ook tegengas kunnen geven bij gebruiker
 • Ervaring binnen Rijksoverheid heeft de voorkeur. Binnen DICTU ervaring een nog grotere voorkeur
 • Ervaring met ondersteuning BYOD o.a. eindgebruikers met een Mac is een pre.

Start datum
02-01-2019
 
Eind datum
31-03-2019 (met optie op verlenging)

< Go back to the overview of all orders