Atos

SRQ123936 - Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Work location:
Utrecht
Starting date:
17.12.2018
Ending date:
20.03.2019
Hours per week:
36

  • Medewerker steriele medische hulpmiddelen.
Je bent op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) verantwoordelijk voor het verwerken van alle medische instrumenten die gebruikt worden voor behandelingen en operaties. Je vervult een belangrijke rol in het voorkomen van infecties, want als medewerker steriele medische hulpmiddelen (SMH) draag jij er zorg voor dat artsen en verpleegkundigen elke dag kunnen werken met schone en steriele materialen en patiënten kunnen rekenen op veilige zorg. Na het reinigings- en desinfectieproces maak je de instrumenten klaar voor sterilisatie. Je controleert de instrumenten op functionaliteit en compleetheid. Daarna verpak je het instrumentarium in sets en zorg je dat de sets gesteriliseerd worden met behulp van de sterilisator. Hygiëne gaat boven alles in jouw werk. Binnen de CSA werk je afwisselend in de vuile of schone ruimte of je zorgt voor het transport van de medische hulpmiddelen. Tot slot houd jij je bezig met de administratieve verwerking van de gereinigde instrumenten en enige huishoudelijke werkzaamheden.
Afdeling
In het UMC Utrecht geloven we dat het verbeteren van gezondheidszorg alleen maar kan door samen te werken met alle partijen in de zorg zoals afdelingen onderling, het onderwijs, de wetenschap en het bedrijfsleven. De CSA maakt, samen met onder andere de operatieafdeling, de intensive care en de spoedeisende hulp onderdeel uit van de divisie Vitale Functies. Er gebeurt momenteel veel op de afdeling; in de loop van 2018 wordt de afdeling geheel gerenoveerd en met de nieuwste apparatuur en innovaties in de werkprocessen leidt dit tot een hypermoderne CSA. De CSD (Centrale Scopen Reiniging) waar de reiniging en desinfectie van scopen plaatsvindt valt organisatorisch onder de CSA en vormen dan één afdeling. Daarnaast werken we momenteel hard aan de ISO 9001 met als doel einde 2018 geaccrediteerd te worden. Op de afdeling werken 44 medewerker. Er is een grote variatie aan instrumentenaanbod wegens het academische karakter van de patiëntenzorg. Nieuwe ontwikkelingen in het ziekenhuis hebben consequenties voor de afdeling, waardoor deze voortdurend in ontwikkeling is. Er wordt daarnaast veel aandacht besteed aan de individuele ontwikkeling van de medewerkers, in de vorm van een accreditatiesysteem en digitaal portfolio.
Profiel
Je bent in het bezit van het diploma Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (LOI-opleiding). Het is een pre als je een ROC-opleiding hebt gevolgd en recentelijk relevante ervaring hebt opgedaan. Je spreekt vloeiend de Nederlandse taal en beheerst deze ook in woord en geschrift. Je werkt nauwkeurig en accuraat volgens vaste protocollen. Je werkt prima zelfstandig, maar ook in teamverband functioneer je goed. Je hebt een constructieve werkhouding en bent in staat om probleemoplossend te denken. Omdat je regelmatig veel moet staan en medisch instrumentarium moet tillen en transporteren, vereist het werken op de Centrale Sterilisatie Afdeling een goede lichamelijke conditie. Verder ben je flexibel ingesteld en vind je het geen probleem om avond-, bereikbare nacht- en weekenddiensten te draaien.

< Go back to the overview of all orders