Atos

SRQ123943 - Senior ICT-Architect 348001 / 4192

Work location:
Apeldoorn
Starting date:
21.01.2019
Ending date:
31.12.2019
Hours per week:
36

Opdracht:
Het realiseren van SOA gebaseerde solution architectuur voor diverse opdrachtgevers binnen de Belastingdienst. De architect vertaalt de business-vraag naar een door ICT ondersteunde oplossing. De werkwijze is iteratief. Samen met de system architecten, productmanager en eventueel leden van realisatie scrumteam(s) zorgt de architect voor verdere uitwerking van de IT-architectuur, daarbij rekening houdend met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de techniek. Hij/zij baseert zich hierbij ook nadrukkelijk op de inzichten die bij de uitwerking ontstaan. Als kader geldt natuurlijk de domein architectuur en de eigen architectural runway.

Deze oplossingen bestaan uit SOA based applicaties die op basis van standaard producten en Java services worden gemaakt. De oplossingen kenmerken zich door hoge volumes en machine - machine koppelingen in een transactionele context.

Het bouwen op basis van SOA architecturen is als strategische keuze gemaakt

Achtergrond:
DNI (Digitalisering Noteriële Informatie) is een programma dat tot doel heeft om informatie uit notariële akten in te winnen en te digitaliseren. Op dit moment wordt binnen DNI gewerkt aan het automatiseren van handmatig werk, dat nu nog grotendeels op diverse kantoren in het land wordt uitgevoerd. DNI wil hiervoor diverse services ontwikkelen volgens het principe van SOA (Service Oriented Architecture). Deze services zullen uiteindelijk worden aangestuurd door een besturingslaag, die apart ontwikkeld wordt. Deze opdracht moet een ICT-fundament neerleggen om de verwerking van notariële akten de komende jaren steeds verder te kunnen verfijnen, waarbij het huidige handwerk tot een minimum wordt beperkt.

Eisen:
2 jaar HBO gecertificeerd
1 jaar hands-on ervaring met/van SOA Services
1 jaar ervaring met architectuur in een SOA omgeving (vaardigheid hebben om de SOA principes toe te passen)
2 jaar ervaring in complexe IT omgevingen
3 jaar ruime ervaring als architect in een agile/scrum omgeving
3 jaar kennis en ervaring met datamodellering
Kennis van en ervaring met transactionaliteit van services, icm werken in de actualiteit

Wensen:
Kennis en ervaring met meerdere technologie platformen is een pré
Kennis en ervaring met het denkgoed van Erl is een pré
Relevante- en recente kennis van de Belastingdienst is een Pré

< Go back to the overview of all orders