Atos

SRQ124232 - Communicatieadviseur

Work location:
Huis van de Stad Burgemeester Jamesplein
Starting date:
01.02.2019
Ending date:
31.07.2019
Hours per week:
36

Wij zoeken hiervoor: energieke verbindende communicatieadviseur(s) 

De uitdaging
De gebouwde omgeving ondergaat de komende twintig jaar een grote transformatie. We stappen over van gebruik van aardgas naar duurzame energie. Gouda heeft het ambitieuze doel om in 2040 CO2-neutraal én aardgasvrij te zijn. Dat is 10 jaar eerder dan de landelijke norm. De hele transitie is te vergelijken met de overgang naar aardgas in de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Er is nog veel onduidelijk: welke alternatieven komen waar beschikbaar, valt er wat te kiezen, wat gaat het kosten en waar komt het geld voor de nieuwe installaties vandaan?  communicatieadviseur weet je om te gaan met deze onzekerheden. Je weet mensen en ideeën te verbinden en de verandering in goede banen te leiden. Je werkt nauw samen met de procesleider en de rest van het energietransitie team. We streven naar betaalbare alternatieven en leggen de lat hoog als het gaat om participatie en communicatie. 

Jouw rol
Om de energietransitie-campagne en het participatieproces in goede banen te kunnen leiden zoeken één of meerdere communicatieadviseurs. We zoeken ondersteuning op de volgende onderdelen:
-    Campagneleider voor campagnes op stads en wijkniveau (senior niveau)
-    Communicatieadviseur die sturing geeft aan de participatie op stads en wijkniveau (senior niveau)
-    Uitvoerder van campagne- en participatietrajecten (medior niveau)
Heb jij het in je om deze drie onderdelen zelf op te pakken of blink je uit in één of twee onderdelen? Laat het ons weten! Afhankelijk van de reacties bekijken we of we de functie opsplitsen. In totaal zijn we op zoek naar 1 fte (36 uur) ondersteuning op het gebied van communicatie. 

Meer informatie zie Gouda aardgasvrij

Samenwerking
Je werkt als onderdeel van het team dat op dit moment bestaat uit een vaste kern van 6 medewerkers. Als teamlid ben je verantwoordelijk voor je eigen taken en stuur je indien nodig één of meerdere werkgroepen op voornoemde punten aan. Je legt direct verantwoording af aan de procesleider energietransitie. 

Wat jij meebrengt
•    Minimaal HBO werk- en denkniveau;
•    Senior of medior met relevante opleiding en actuele werkervaring op het gebied van 
o    Campagnevoering en marketing
o    Participatie
•    Kennis en inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur;
•    Brede actuele maatschappelijke en sociale betrokkenheid en ervaring;
•    Uitstekende communicatieve, sociale en redactionele vaardigheden;
•    Analytisch vermogen en een oplossingsgerichte instelling;
•    Projectmatige aanpak

 
Enthousiast
Enthousiast geworden om met ons te werken aan deze ambitieuze energietransitiedoelstelling? Zowel kandidaten op senior als op medior niveau nodigen we uit om te solliciteren. 
< Go back to the overview of all orders