Atos

SRQ124272 - Afdelingshoofd Maatschappij

Work location:
Beukenhof 1
Starting date:
04.02.2019
Ending date:
03.05.2019
Hours per week:
28

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier afdelingen: Maatschappij, Publieksplein, Ruimte en Bedrijfsvoering.

De afdeling Maatschappij richt zich op alle onderdelen van het ‘sociale domein’ waarbinnen inwoners zich bewegen. De gemeente Waddinxveen wil de eigen kracht van inwoners benutten en stimuleren en extra steun geven als dat nodig is. Medewerkers van de afdeling Maatschappij werken continu aan de verbetering van zowel de maatschappelijke voorzieningen als de afdeling zelf. De afdeling is verdeeld in 4 clusters: Administratie, Sociaal Team, Veiligheid en Beleid. De omvang is 46 fte.

Als afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor het functioneren en de resultaten van de afdeling. Je bent integraal verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de afdeling, waarbij een effectieve en innovatieve aanpak van vraagstukken binnen het sociale domein en de borging van de resultaten centraal staan. De cluster Administratie en Sociaal Team hebben een teamverantwoordelijke, de clusters Veiligheid en Beleid een werkverdeler, die je bij deze opgaven ondersteunen. Je stuurt op verbanden tussen verschillende (beleids)taken en je legt proactief verbinding met in- en externe betrokkenen, andere teams/clusters, afdelingen en/of disciplines. Je kunt meedenken op strategisch niveau en dit vertalen naar tactisch en operationeel niveau. Je bent een ervaren manager, die op een enthousiaste en gedreven wijze leiding geeft aan de afdeling. Hiernaast ben je in staat om een duidelijke positie binnen de organisatie in te nemen als adviseur van het college.

Je hebt een WO werk- en denkniveau en minstens 5 jaar managementervaring op strategisch niveau. Je hebt aantoonbare recente ervaring (korter dan 2 jaar) met het werken in een soortgelijke rol bij gemeentelijke organisatie(s) en ervaring in het Sociaal Domein.
Je beschikt over inzicht en een duidelijke visie bij het maken van strategische keuzes. Daarnaast bent je in staat om de impact van beleid op de lange termijn te overzien. Als leidinggevende hanteer je een coachende en faciliterende stijl van leidinggeven. Je zet daarbij stevig in op het behalen van resultaten en weet je medewerkers daarbij te inspireren. Je bent organisatiesensitief, beschikt over goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit en weet goed met belangentegenstellingen om te gaan. Ook beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
Bij voorkeur ben je bekend met organisatieontwikkeling en verandermanagement. 

< Go back to the overview of all orders