Atos

SRQ124456 - Project Portfolio en Resource Manager (A029/354030)

Work location:
's-Gravenhage
Starting date:
01.02.2019
Ending date:
31.07.2019
Hours per week:
36

Opdracht-/functiebeschrijving
 

ACM gaat projectportfolio- en resource management inrichten om ervoor te zorgen dat het I-projectportfolio optimaal bijdraagt aan de doelen van de informatiestrategie en dat mensen en middelen optimaal worden ingezet. Jij geeft invulling aan dit proces en draagt zorg voor het inrichten en bewaken van de samenhang tussen projecten, het signaleren van knelpunten en identificeren van risico’s. Je rapporteert aan de programmamanager I-regie en geeft advies aan de i-board.Je stelt voorstellen op voor de nieuwe inrichting, draagt ze voor ter goedkeuring en voert deze uit. Je hanteert daarbij de practice Management of Portfolios (MoP). Jij draagt zorg voor optimale stuurinformatie door relevante informatie op te halen bij programma- en projectleiders, informatiemanagers en dienstenmanagers. Op basis van deze informatie stel jij periodiek de portfoliorapportage op. Je bereidt de afstemming en besluitvorming voor over het portfolio in de i-Raad en de-Board. Waar nodig adviseer je over de aanschaf van nieuwe software om tot goede invulling van de functie PP&RP te komen.
 
De Project Portfoliomanager verricht zijn werkzaamheden binnen het team I-Regievan de Directie Bedrijfsvoering. Voor een goede invulling van de functie is hetcruciaal om samen te werken met andere disciplines binnen de afdeling en directie (w.o. informatiemanagers, programmaleiders, informatiebeveiligers, architecten en de afdeling Informatie & Automatisering). Ook werk je intensief samen met opdrachtgevers en met vakgenoten bij andere onderdelen binnen de Rijksoverheid. Dit vraagt om een pro-actieve en op samenwerking gerichte houding.
 

Achtergrond
 
ACM gaat projectportfolio- en resource management inrichten om ervoor te zorgen dat het I-projectportfolio optimaal bijdraagt aan de doelen van de informatiestrategie en dat mensen en middelen optimaal worden ingezet. Jij geeft invulling aan dit proces en draagt zorg voor het inrichten en bewaken van de samenhang tussen projecten, het signaleren van knelpunten en identificeren van risico’s. Je rapporteert aan de programmamanager I-regie en geeft advies aan de i-board.
 
Eisen 

  • Ervaring als Project Portfoliomanager en/of Resource Manager > 3 jaar
  • Ervaring binnen het domein van de informatievoorziening en kennis van de rol van de CIO (Chief Information Officer) > 5 jaar
  • Ervaring met het adviseren in een politiek-/bestuurlijke context binnen de Rijksoverheid
  • Ervaring met het toepassen van de best practice voor portfoliomanagement: Management Of Portfolios (MoP)
  • Ervaring met standaard methoden voor projectbeheersing en het toepassingen van standaard software voor projectadministraties.

 
Wensen

  • Analyseren, plannen en organiseren, bestuurs- en organisatiesensitiviteit, initiatief en overtuigingskracht

Bijzonderheden
Inzetbaar voor de opdracht vanaf 1 februari 2019
 
Datum intake
z.s.m.
 
Start datum
01-02-2019
 
Eind datum
01-07-2019 (met optie op verlenging)


Wij zijn op zoek naar een Projectleider voor onze klant EZK West in Den Haag.
Uw aanbiedingsmail bestaat uit een Nederlandstalig CV in Word van maximaal 4-6 pagina’s ontdaan van logo`s, bedrijfsnamen, tarieven etc.
Een CV van een kandidaat met daarin een persoonlijk geschreven motivatie toegeschreven op de klanteisen, wordt met voorrang behandeld.
In de aanbiedingsmail ook graag vermelden:

  • DUIDELIJK aangeven of de kandidaat een ZZP-er is; Bij Payroll constructie OOK aangeven of dit volgens payroll cao Uitzendbranche is, of tijdelijk contract.
  • minimale en maximale contracturen;
  • datum beschikbaarheid, eventuele vakanties of belemmeringen;
  • lopende aanbiedingen en intakes.

< Go back to the overview of all orders