Atos

SRQ124840 - interim afdelingshoofd Personeel en Organisatie

Work location:
-
Starting date:
01.03.2019
Ending date:
01.03.2020
Hours per week:
32

Met 16 P&O-collega’s werken we vanuit de clusters beleid, advies en (personeels- en salaris)administratie enthousiast samen aan een goede P&O-dienstverlening.
Belangrijke thema’s zijn onder meer organisatieontwikkeling, (persoonlijk) leiderschap, modern werkgeverschap, doorontwikkelen van de HR-cyclus en het verder professionaliseren van onze P&O processen.
 
Wat ga je doen?
Wij staan aan de start van een gemeentebreed organisatieontwikkelingstraject. Wij zoeken een ervaren en inspirerende P&O manager die het management kan adviseren en ondersteunen bij dit proces. Je brengt de afdeling P&O dusdanig in positie dat deze in staat is goede invulling te geven aan de rol van strategisch business partner.
 
Je weet deze P&O collega’s in hun kracht te zetten. Je stuurt waar nodig en geeft ruimte waar dat kan. Je spiegelt, prikkelt en jaagt vernieuwing aan. Deze rol pak je niet alleen binnen de afdeling P&O, maar ook bij bestuur en management. Bij de doorontwikkeling van de organisatie en in gang zetten en houden van veranderingstrajecten ben jij een stuwende kracht, kritische gesprekspartner én inspirator.
Je brengt anderen in beweging en wekt enthousiasme op om de gewenste doelen en resultaten met plezier te realiseren.
 
Je draagt bij aan het scherp krijgen en houden van de koers van de organisatie en de afdeling P&O. Je ziet welke resultaten bereikt moeten worden en weet deze ook te realiseren.
Het brede speelveld van de bedrijfsvoering overzie je en je levert vanuit P&O een actieve bijdrage aan integrale samenwerking tussen de verschillende bedrijfsvoeringsonderdelen.
 
Wie ben je?                                                  
Je bent een ervaren, inspirerend en bevlogen P&O manager met een innovatieve visie op HRM.
Jouw stijl van leidinggeven is gericht op ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.
Tegelijkertijd ben je resultaatgericht, doortastend en daadkrachtig, je weet nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren.
Je bent integer en sensitief (mens, organisatie, politiek), communicatief en analytisch sterk.
Daarnaast beschik je over bedrijfskundig inzicht en heb je oog voor het brede spectrum van de bedrijfsvoering. Je hebt aantoonbare resultaten geboekt op het gebied van organisatieontwikkeling en veranderingstrajecten.
Je bent overtuigend en weet anderen mee te krijgen. Je bent duidelijk in verwachtingen, bewaakt de voortgang en spreekt mensen aan op hun verantwoordelijkheden, resultaten en gedrag.
Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie, bent academisch opgeleid en straalt senioriteit uit.

< Go back to the overview of all orders