Atos

SRQ126336 - Chief Information Security Officer (CISO) 374171

Work location:
Leeuwarden
Starting date:
01.04.2019
Ending date:
31.12.2019
Hours per week:
36

*Op deze aanvraag mogen alleen eigen medewerkers of kandidaten die bij jullie op de payroll staan worden aangeboden!!
*ZZP inzet is alleen mogelijk direct rechtstreeks via ATOS Wij zijn op zoek naar een CISO Expert voor onze klant CJIB in Leeuwarden.

Opdracht-/functiebeschrijving
 Als Chief Information Security Officer (CISO) ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van een informatiebeveiligingsstrategie voor het CJIB. Jij adviseert de directie over kaders, strategie, planning en inrichting van informatiebeveiliging. Als CISO heb je een hecht samenwerkingsverband met de beveiligingscoördinator (BVC) en de chief information officer (CIO) van het CJIB. Daarnaast treed je op als vertegenwoordiger van het CJIB in het CISO-overleg van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of wetgeving op je vakgebied en zorgt ervoor dat hierop adequaat wordt geanticipeerd. Je zoekt de samenwerking op met verschillende niveaus van de organisatie en zorgt voor draagvlak voor informatiebeveiliging.
 
Achtergrond
Aansturing onder leiding van de CIO van het CJIB. Vanuit onze wettelijke taken en verantwoordelijkheden naar de samenleving is een adequate beveiliging van de informatievoorziening van het CJIB een absolute must.
 
Het CJIB Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is het inning- en incassogezicht van de overheid en vervult de centrale rol bij de afhandeling van strafrechtelijke beslissingen. Hiermee levert het CJIB een belangrijke bijdrage aan de geloofwaardigheid en het gezag van de overheid. Het CJIB is een flexibele, zakelijke en betrouwbare uitvoeringsorganisatie voor de overheid. Een organisatie die als één geheel in samenwerking met opdrachtgevers en partners zijn dienstverlening continu verbetert met een zorgvuldig oog voor de burger. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het CJIB zo bijzonder. Want recht raakt mensen.Strategie & Beleid: Je maakt deel uit van de afdeling Strategie & Beleid (S&B). S&B heeft als doel de directie van het CJIB te ondersteunen en te adviseren, zodat zij optimaal invulling kan geven aan haar integrale management verantwoordelijkheid. Van de strategisch adviseurs binnen S&B wordt verwacht dat zij zelfstandig handelen. De strategisch manager S&B is hiërarchisch verantwoordelijk voor de gehele afdeling. De rol van CISO valt binnen het S&B-cluster CIO-office.
 
Eisen (knock-out criteria)

 • Beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift
 • WO werk- en denkniveau
 • Vergelijkbare functie (op het gebied van strategie en beleid ten aanzien van informatiebeveiligingen) vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging – 5 jaar
 • Ervaring met het adviseren aan politiek/bestuurlijk niveau – 5 jaar
 • Werkervaring op het gebied van ICT

Wensen

 • Adviseren op bestuurlijk niveau, bestuurs- en organisatiesensitief, omgevingsbewust
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Integer, initiatiefrijk, samenwerkingsgericht, strategisch analytisch vermogen
 • CISM (Certified Information Systems Manager) – certificaat
 • C/CISO (Certified Chief Information Security Officer) – certificaat
 • Opleiding bedrijfskundige informatica met specialisatie in informatiebeveiliging
 • Kennis en werkervaring met ISO 27001 en BIR (Baseline Informatiebeveiliging Rijkstdienst) (het implmenteren van de BIR)

Datum intake
25 en 26 maart
 
Start datum
01-04-2019
 
Eind datum
31-12-2019 (met optie op verlenging)
=======================================================================================================================
Uw aanbiedingsmail bestaat uit een Nederlandstalig CV in Word van maximaal 4-6 pagina’s ontdaan van logo`s, bedrijfsnamen, tarieven etc.
Een CV van een kandidaat met daarin een persoonlijk geschreven motivatie toegeschreven op de klanteisen, wordt met voorrang behandeld.
In de aanbiedingsmail ook graag vermelden:

 • DUIDELIJK aangeven of de kandidaat een ZZP-er is; Bij Payroll constructie OOK aangeven of dit volgens payroll cao Uitzendbranche is, of tijdelijk contract. Bij aanbieding óók de keten van levering aangeven.
 • minimale en maximale contracturen;
 • datum beschikbaarheid, eventuele vakanties of belemmeringen;
 • lopende aanbiedingen en intakes.

< Go back to the overview of all orders