Atos

SRQ126878 - Product Owner/ Data Analist ( 377078)

Work location:
Amsterdam
Starting date:
01.04.2019
Ending date:
30.06.2019
Hours per week:
36

Opdracht-/functiebeschrijving
Enthousiaste product owner en data analist die energie krijgt van het op orde brengen en houden van de datahuishouding van Collections. En daarmee inzichten te genereren om klanten met betalingsproblemen te helpen om duurzaam te herstellen. Je hebt feeling met data en krijgt energie van het creëren van afstemming binnen en buiten de Tribe Collections.
 
Dit ga je doen
Als product owner ontwikkel je een visie op de verdere ontwikkeling en toepassing van de datahuishouding van de Tribe Collections. De squad waar je product owner voor bent heeft het datawarehouse van Collections ontwikkeld en in beheer. De squad stelt de data beschikbaar aan data analisten en data scientists binnen Collections en via information stores ook aan andere gebruikers. De squad bestaat uit data engineers en data scientists. De data engineers ontwikkelen en beheren de datahuishouding van Collections en de data scientists ontwikkelen machine learning modellen voor Collections. Denk hierbij aan modellen om te voorspellen of klanten met betalingsproblemen in meer of mindere mate hulp nodig hebben om te herstellen. Samen willen beide disciplines de komende periode meer naar elkaar toegroeien en elkaar versterken.
 
Als Product owner stel je prioriteiten en stem je deze af binnen je squad en met andere product owners en stakeholders binnen en buiten de Tribe Collections. Je vertegenwoordigt jouw squad tijdens de Marketplace van Collections en bent mede verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van de Quarterly Business Review (QBR).
 
Als data analist in de squad vorm je de toetssteen voor de ontwikkeling van de datahuishouding. Je kent de data behoefte binnen Collections op je duimpje en bent in staat om de vertaalslag te maken naar de wijze waarop in deze behoefte kan worden voorzien. Met andere woorden je bent een kei als data modelleur en weet continu een brug te slaan tussen data engineers en data analisten / scientists. Je fungeert tevens als data steward voor Collections en vertegenwoordigt Collections in deze rol en hebt veel contact en afstemming met de Tribe Data Management.
 
Je werkomgeving
De Tribe Collections is volop in beweging. We zijn dagelijks bezig om onze processen te verbeteren om de klant beter en effectiever te helpen. Door klanten met betalingsproblemen in een zo vroeg mogelijk stadium passende en persoonlijke oplossingen te bieden kan een klant sneller duurzaam herstellen.
 
Je werkt in een multidisciplinaire squad, die bestaat uit data engineers en data scientists.
 
De standplaats voor deze functie is Amsterdam. Aangezien de werkzaamheden van Collections zowel in Leeuwarden als Amsterdam plaatsvinden, wordt verwacht dat je minimaal 1 x per 2 weken bereid bent een dag in Leeuwarden te werken.
 
Wie ben jij?
Een enthousiaste professional die energie krijgt van het werken aan concrete en tastbare resultaten. Je vindt het leuk om dit in een agile werkomgeving te doen en gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het realiseren van de purpose van jouw squad. Je bent bereid om de datahuishouding van Collections tot in de puntjes eigen te maken en verder te ontwikkelen. Je neemt initiatief, opereert zelfstandig maar je hecht even zozeer aan samenwerking en het gezamenlijk realiseren van de doelstellingen. Je bent gedreven om je eigen expertise continu verder te ontwikkelen en/of te verbreden, zowel technisch als op persoonlijk vlak.
 
Eisen/wensen
Je hebt als Product owner ruime en aantoonbare ervaring met:

 • Rol van product owner
 • Opstellen en realiseren van een visie op je product
 • Samenstellen en prioriteren van backlogs
 • Bewaken van prioriteiten
 • Afstemmen van prioriteiten en afhankelijkheden met stakeholders

 
Je hebt als Data analist ruime en aantoonbare ervaring met:

 • Dimensioneel data modeleren
 • Business analyse en data analyse
 • Ontwikkelen van datawarehouses en ontsluiten van data
 • Rol van Data steward

 
Je hebt de volgende achtergrond:

 • Relevante academische opleiding
 • Ervaring met agile/scrum is een must

 
Je bezit de volgende competenties en vaardigheden:

 • Je kunt goed samenwerken met technische en niet-technische stakeholders
 • Je bent in staat om je snel domein specifieke kennis eigen te maken
 • Je kunt zelfstandig werken en samenwerken met anderen binnen en buiten je squad
 • Je denkt altijd één stap vooruit, bijvoorbeeld bij het adviseren over de beste wijze om tot impact te komen
 • Jouw analyses en je communicatie zijn scherp, bondig en 'to the point' en weten te overtuigen
 • Je houdt het overzicht in complexe situaties
 • Je kunt goed communiceren, presenteren en je hebt overtuigingskracht
 • Je bent flexibel
 • Je bent enthousiast, een echte teamplayer én je bent doortastend door zelf naar nieuwe verbeteringen op zoek te gaan en deze te implementeren 

 
Start datum
15-04-2019
 
Eind datum
Minimaal 6 maanden (met optie op verlenging)


< Go back to the overview of all orders