Atos

SRQ127039 - Business Analyst (380029)

Work location:
Eindhoven
Starting date:
01.04.2019
Ending date:
31.12.2019
Hours per week:
36

LET OP DE EXCLUSIVITEITSEISEN!

Klant: RABO.
Locatie: Eindhoven
Start: direct.
Eind: 31/12/2019
Inzet: 36 uur per week

ZZP: Niet toegestaan.
TAALEISEN: Nederlands

DEADLINE: 05/04 15:00 uur
Twee dagen gratis inwerkperiode vereist.
 
We zoeken:
 
Business Analist

Onze afdeling
De afdeling Data & Reporting binnen het domein Lending & Insurance, is verantwoordelijk voor de datalogistieke keten binnen het Financieren-domein. Er is sprake van een bestaand systeem, maar de focus ligt op het opzetten en onderhouden van een nieuwe datalogistieke keten met een bijbehorende dienst gericht op datakwaliteit.

Ons team is hard bezig met het neerzetten van het nieuwe datawarehouse. Dit datawarehouse is van cruciaal belang in de verantwoordingsketen naar toezichthouders. Compleetheid, juistheid en tijdigheid zijn hier de kernwoorden. Daarnaast draagt ons systeem bij aan het kunnen realiseren van een aantal zeer belangrijke business cases voor Rabobank.
Omdat er zowel vernieuwing aan de bronzijde als afnemerszijde plaatsvindt, bevinden wij ons in een uitdagende en dynamische omgeving.
Om onze dienstverlening te leveren met de juiste kwaliteit, streven we ernaar om een high performing team te zijn. We geloven erin dat het oplossingsvermogen in het team onuitputtelijk is en willen daarom de kwaliteiten van onze teamleden zo goed mogelijk benutten. Jouw mening en ideeën worden daarom serieus genomen. Plezier, eigenaarschap en vertrouwen in elkaar vormen de basis van ons team.
We werken sinds een aantal maanden conform DevOps en Scrum-principes. Al doende leren we met elkaar hoe we zo goed mogelijk de voordelen van deze werkwijze kunnen benutten. We werken er hard aan om dit continu met elkaar te verbeteren en zodoende de maximaal haalbare resultaten te kunnen behalen.


De functie en jouw profiel
Het begeleiden van wens naar uitvoering, dat is waar het over gaat. Je begrijpt de wens van de business als geen ander en weet de vraag achter de vraag te achterhalen om zodoende de best passende oplossing aan te dragen. Als Business Analist ben je dan ook in staat om de wensen van de business te vertalen naar IT Requirements. Je doet een high-level impact analyse en betrekt hierbij de relevante stakeholders.

Je bent in staat om binnen de gestelde architectuur te modelleren hoe de data zijn weg naar de afnemers vindt. Daarnaast leg je op een gestructureerde en planmatige wijze de requirements vast.
Je bent een proactieve teamspeler die nauw samenwerkt met andere disciplines in het DevOps-team. Je bent in staat de business wensen goed uit te leggen aan de andere collega’s in het team, zodat het resultaat naadloos daar op aansluit. Binnen het DevOps principe committeer je je aan de sprintdoelstellingen en ben je bereid om in het kader van de doelstelling eventueel ook ontwikkel- en testwerkzaamheden op te pakken. Je hebt daartoe een natuurlijke drive om je te verdiepen in de aanpalende disciplines (T-shape).
Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je weet door steekhoudende en aansprekende argumenten jouw eigen mening goed naar voren te brengen, waarbij je houding en toon aansluit bij de ander. Je zorgt hierdoor voor gedragen besluitvorming. Dit is noodzakelijk, omdat je als Business Analist veelvuldig samenwerkt met collega’s in de datalogistieke keten. Het organiseren en faciliteren van workshops hoort daar ook bij en kun jij dus goed.
Daarnaast ben je resultaat gedreven; je werkt gericht naar een in één keer goed (genoeg) resultaat. Je bent in staat om de scope vast te stellen en deze te bewaken, passend bij de organisatiedoelstellingen.
Je stemt je activiteiten en prioriteiten regelmatig af met betrokkenen binnen én buiten het team, je bent actief betrokken bij kwartaalplanningen. Daarnaast ligt je focus op het initiëren en participeren in een continu verbeterproces.
Je bent zelfbewust, je kent jouw unieke kwaliteiten en weet hoe je deze zo effectief mogelijk inzet.

Gevraagde kennis en ervaring
- Minimaal afgeronde relevante HBO of WO-opleiding.
- Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe ICT-omgeving.
- Kennis en ervaring van Financieren en/of de verantwoordingsketen is een pré.
- Kennis en ervaring met datawarehouses, ontwerp- en modelleringstechnieken.
- Kennis en ervaring met datamodelleringtools (bij voorkeur WhereScape), SAP Powerdesigner
- Kennis en ervaring met DevOps, Scrum.
- Kennis over de werking van een ETL tool en hands on ervaring SQL is een pre

< Go back to the overview of all orders